Speelmethode

Half januari worden de duiven hier gekoppeld, de best presterende duiven worden hier dan bij elkaar gezet, waarna de eieren van mijns inziens de beste koppels worden overgelegd en deze dus opnieuw aan een nest mogen beginnen.

Als de jongen 14 dagen oud zijn gaan deze met de duivinnen naar de jonge duiven afdeling, hier blijven de duivinnen een dag of tien de jonge duiven verzorgen waarna ze naar de duivinnenafdeling gaan om zich voor te bereiden op het dubbel weduwschap dit enkel om te trainen voor het grote werk, op de vitesse en midfondvuchten gaan de duiven mee en worden geconstateerd.

Tegen half mei ga ik één afdeling koppelen en deze gaan dus verder  op een nest naar de marathonvluchten, eind mei volgen de andere duiven zodat de duiven niet allen op de zelfde neststand komen te zitten.

De jonge duiven worden hier verduisterd tot aan de langste dag, waarna er niet bijgelicht wordt, deze jongen worden alle jonge duiven vluchten gespeeld dus van Lommel 100 km t/m Troyes  430 km.

Afgelopen jaar met 25 jonge duiven begonnen op Lommel en met 24 jongen naar Troyes, een gewond de week voor Troyes dus geen verliezen op de vluchten. Dit komt denk ik mede doordat ze super gezond waren en het vele opleren, al vele jaren geen jonge duiven ziekte gehad en dus weinig verliezen.

Aan de natour wordt soms deelgenomen om de jongen nog eens een extra vlucht te laten doen, de oude duiven worden hier niet meer opgespeeld.